Sectiuni (Teme) propuse pentru editia MobilPRO 2017

 

automobile_bleu

TEMA 1 – Automobile Inteligente          (CONCEPT + DEMO + PREZENTARE)  

Întrucât mijloacele tehnologice ce impun implementarea unui astfel de proiect sunt mai costisitoare, pentru primul an în care secțiunea este introdusă, concurenții pot pregăti doar cu o prezentare formală  a ideii de aplicație. În cadrul acestei secțiuni accentul va cădea pe calitatea arhitecturii software și pe potențialul de inovare al ideii.

Exemple de categorii de proiecte ce ar putea participa la MobilPRO 2017: Sisteme cu aplicabilitate în transporturi, în monitorizarea rețelelor auto, prototipuri de automobile autonome, sisteme de navigație, sisteme de gestionare a parcărilor etc.

 

mobile_bleu

TEMA 2 – Aplicații Mobile          (CONCEPT + DEMO + PREZENTARE)

Sunt acceptate toate tipurile de aplicații mobile, iar gruparea acestora se face după ce lista cu aplicații ce trec de etapa de prejurizare este definitivată. Participanții trebuie să pregătească atât o prezentare formală a ideii, cât și o demonstrație de funcționare a aplicației implementate.

Exemple de categorii de aplicații ce ar putea participa la MobilPRO 2017: Aplicații de gaming, educaționale, multimedia, folosite pentru măsurări, platforme de socializare, navigație, de comunicare și informare etc.

 

TEMA 3 – Smart Territories          (CONCEPT + DEMO + PREZENTARE)  

Întrucât mijloacele tehnologice ce impun implementarea unui astfel de proiect sunt mai costisitoare, pentru primul an în care secțiunea este introdusă, concurenții pot pregăti doar cu o prezentare formală  a ideii de aplicație. În cadrul acestei secțiuni accentul va cădea pe calitatea arhitecturii software și pe potențialul de inovare al ideii.

Exemple de categorii de proiecte ce ar putea participa la MobilPRO 2017: Locuințe și sisteme de locuințe inteligente, sisteme cu aplicabilitate în agricultură, biometrie, domeniul bancar, al securității informatice, meteorologie, turism, arhitectură etc.

 

MP_Afis_2k17_RO

Niciuna din temele propuse nu impune vreo limitare de tehnologie, platforma sau limbaj de programare utilizate.