Competiţia „MobilPROInovare și Mobilitate” Ediția 2017 se va desfăşura în perioada

01 decembrie 2016 – 18 aprilie 2017 (calendar provizoriu).

Organizatorii concursului „MobilPRO – Inovare și Mobilitate” sunt:

Universitatea POLITEHNICA din București (UPB),
Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (ETTI)

și
Liga Studenților Electroniști (LSE) din Facultatea ETTI.

 

Calendar MobilPRO 2017

 • ETAPA 1 de Înscrieri 1 Decembrie 2016 – 8 Ianuarie 2017 
 • PREJURIZARE 8 Ianuarie – 15 Ianuarie 2017 
 • ETAPA 2 de Înscrieri 16 Ianuarie 2017 – 28 Ianuarie 2017 
 • PREJURIZARE 29 Ianuarie – 5 Februarie 2017 
 • ETAPA 3 de Înscrieri 6 Februarie 2017 – 26 Februarie 2017 
 • PREJURIZARE 27 Februarie – 2 Martie 2017 
 • PREGĂTIRI pentru susținerea proiectelor calificate 3 Martie 2017 – 12 Martie 2017
 • DESCHIDEREA OFICIALĂ MobilPRO 2017 17 Martie 2017
 • ETAPA FINALĂ – Susținerea proiectelor 18 Martie 2017 – 19 Martie 2017
 • Anunțarea premiilor 19 Martie 2017

 

Ce înseamnă MobilPRO – Inovare şi Mobilitate?

MobilPRO – Inovare şi Mobilitate este la bază un concurs anual de idei şi aplicaţii mobile, care începând cu anul 2016 a trecut la nivelul de “concurs anual de idei și aplicații software”.

Aflat la a patra ediţie – MobilPRO 2017, este organizat de Liga Studenţilor Electronişti (LSE) împreună cu Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ETTI) și Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti (UPB).

Concursul se adresează tuturor studenţilor (în cadrul ciclului de licență sau master) şi elevilor de liceu care au vârsta de peste 14 ani în momentul înscrierii în concurs și vine în întâmpinarea acelor tineri interesaţi să îşi dezvolte abilităţile de proiectare şi implementare a unor aplicaţii mobile (și nu numai).

Prin participarea la MobilPRO, echipele sunt încurajate să îşi ducă ideile către o formă de proiect funcțional ce poate fi instalat pe un dispozitiv mobil, atât pentru a câştiga premiile destinate celor mai bune aplicaţii, cât şi pentru a-şi valorifica (monetiza) ulterior rezultatele în magazinele de aplicaţii mobile sau a-și transforma proiectul în propria afacere.

Avem în vedere evidenţierea spiritului inovativ, reflectat în tema „Inovare şi Mobilitate”, în sensul că aplicaţiile concurente vor fi apreciate şi după criteriul gradului de inovare, aşa cum este definită inovarea de produs – adică pe baza elementelor care fac aplicaţia propusă şi apoi realizată să difere de ceea ce există deja, prin calităţi, servicii sau funcţiuni noi, sau chiar ca idee cu totul nouă.

Mobilitatea, pe de altă parte, va fi reflectată atât prin specificul aplicaţiilor realizate, care vor trebui să poată fi instalate şi utilizate pe terminale mobile cu touchscreen (smartphones, tablete etc.), cât şi prin promovarea ideilor care subliniază permanenta mişcare (schimbare) a lumii IT în care trăim.

Participarea la concurs este gratuită, iar organizatorii asigură și cazarea participanților din afara Bucureștiului, în zilele de concurs.

 

MobilPRO – Inovare şi Mobilitate, ediţia 2017

Fiecare ediţie a concursului urmează să aibă cerinţe specifice, adaptate tendinţelor identificate în anul fiecărei ediţii. În MobilPRO – Inovare şi Mobilitate, ediţia 2017, am introdus trei teme distincte: 

 • TEMA 1 – Automobile inteligente (CONCEPT + DEMO + PREZENTARE)   
 • TEMA 2 – Aplicații mobile (CONCEPT + DEMO + PREZENTARE) 
 • TEMA 3 – Smart Territories (CONCEPT + DEMO + PREZENTARE)  

TEMA 2 este tema tradițională și principală, în jurul căreia se va desfășura concursul, TEMA 1 este pentru a doua oară prezentă în cadrul concursului iar TEMA 3 este nouă în cadrul ediției 2017. Participanții trebuie să prezinte în cadrul concursului o aplicație instalată pe un dispozitiv mobil (sau un simulator) care să îndeplinească un minim de funcționalitate. 

Pentru dezvoltarea aplicaţiei se acceptă orice platformă mobilă (orice terminal mobil cu touchscreen şi orice sistem de operare)

Niciuna din temele propuse nu impune vreo limitare de tehnologie, platforma sau limbaj de programare utilizate.

 

Inscrierile se pot face AICI, iar regulamentul este disponibil AICI.